Våra ägg
Du kan köpa våra ägg under varumärkena Smålandsägg, Gotlandsägg och ICA:s eget varumärke. Du hittar våra ägg i många ICA-butiker, i vissa Hemköpsbutiker och såklart i samtliga butiker på Gotland.


Den fantastiska hönan
Det lever omkring sex miljoner hönor i Sverige. En höna producerar ett ägg var 24 till 26 timme. Efter en halvtimme börjar hon om på nytt. På ett år värper hon alltså runt 300 ägg. Bruna hönor värper bruna ägg och vita hönor värper vita. En ung höna värper små ägg och en äldre höna större.
Äggets väg till butiken
Engagerad och kunnig personal och duktiga producenter är grunden för hela verksamheten. Därför har vi satsat på en god personalpolicy och månar om våra äggproducenter. Att driva företag av den här sorten är som ett enda stort grupparbete. Alla länkar i kedjan är lika viktiga och försöker hela tiden bli ännu bättre. Våra hönor ska ha det bra och vara lyckliga, då blir vi också glada och äggen goda. Trots den höga produktionstakten, ser vi till att kvalitetskontrollen av våra ägg alltid är minutiös. Inget dåligt ägg får lämna vårt packeri.